Nuorisotoiminta

Heka on Suomen Vapaa-ajankalastajien Hämeen piirissä niitä harvinaisia seuroja, jolla on ympärivuotista nuorisotyötä. Talviaikaan pidämme nuorisokerhoa joka torstai Kanjonin koulun käsityöluokassa. Osanottajia on keskimäärin 15 poikaa ja 4 ohjaajaa. Askartelemme erilaisia kalastukseen liittyviä asioita kuten perhon-sidontaa, erilaisten vapojen rakentamista, vaappujen tekoa, solmuja, värikoukkuja, jigin valua, mormuskamuottien valmistusta ja kalan käsittelyä. Talvella olemme järjestäneet koululaisille pilkkipäiviä. Viime talvena noin 200 lasta osallistui niihin ja osa heistä oli ensimmäistä kertaa elämässään pilkillä. Monelle koululaiselle oli suuri elämys saada kala.

Kesäisin teemme kalakummitoimintaa sisältäen erilaisia nuorille tarkoitettuja onkitapahtumia esimerkiksi “Kaverin kanssa kalaan”, jota olemme tehneet jo useamman vuoden Suolijärven rannalla ja sekä Pyynikillä Pyhäjärven rannalla. Se on osa valtakunnallista SVK:n vuotuista onkipäivää. Meillä on myös vahva edustus SVK:n järjestämässä syksyisin pidettävässä “Kaverin kanssa kalaan” tapahtumassa, jossa yhteensä on osaottajia noin 1300 oppilasta.

Pidämme myös kesäleirin Ärholmassa kerhon mökillä sekä uistelupäiviä nuorille. Myös valtakunnallisille leireille olisi mahdollisuus osallistua jos on halukkuutta. Nuorisokerhon jäsenille on mahdollisuus osallistua kerhon pilkkiretkille ilman bussimaksua, mutta kuitenkin omalla vastuulla.

Terveisin Martti Malinen

Comments are closed.