Julkaistu

Mato-cup 2023

Cup-tilanne 4/4 osakilpailun jälkeen: Cup-pisteet (3 parasta kisaa)

Cup voittajat 2023:

Miehet: Seppo Airaksinen

Naiset: Tuula Turpiainen

Nuoret: Vili Jarske

Osakilpailu 1/4 – Säkkölänjärvi, Kangasala 6.6.2023 Tulokset

  • Mato-cup aloitettiin kalaisaksi todetulla Säkkölänjärvellä ja tällä kertaa kisaamassa oltiin hyvissä ajoin ennen kuin vesikasvit valtaavat kisa-alueena olleen matalan lahden. Miesten sarjan voittanut Seppo Airaksinen esitti käsittämätöntä ylivoimaa nostaessa lahnan toisensa perään, ja välillä suurten kalojen sarjaa täydensivät vielä sorvat ja suutari. Kokonaispainoa Sepon saalispussilla oli lopulta 4,5 kg. Naistensarjan voittoon onki Oili Malinen ja nuorten sarjan voitti ensimmäistä kertaa mukana ollut Markus Cook.

Osakilpailu 2/4 – Mestaruusmato, Pelisalmi, Kangasala 27.6.2023, Tulokset

  • Hekan mato-onkimestaruudesta kilpailtiin Pelisalmessa. Näköetäisyydelle lipuneet ukkospilvet uhkasivat onkijoita, mutta onneksi ne pysyivät Pälkäneen puolella, eikä niistä siten ollut suurempaa haittaa. Kilpailu oli erittäin kovaa ja kalat olivat nihkeällä syönnillä, jolloin jyvät erotellaan akanoista. Matomestaruuden voitti Seppo Airaksinen 1683 g saaliilla, naisista paras oli Tuula Turpiainen 319 g saaliilla ja nuorten sarjassa eniten kalaa (370 g) onki Vili Jarske. Kilpailussa nähtiin myös suurta draamaa, kun mestaruuden arvoisen kokonaissaaliin (2200 g) ja suurimman kalan (480 g) onkinut Markku Hiltunen myöhästyi punnituksesta ja tuli siten hylätyksi. Kilpailussa menestyneet palkittiin sponsoritukena saaduilla pienillä lahjakorteilla sekä mato-ongilla, jaettavaa riitti melkein kaikille osallistuneille. Kiitoksia sponsoreille palkinnoista ja kaikille osanottajille tiukasta kisasta!

Osakilpailu 3/4 – Loukonlahti, Pirkkala 25.7.2023, Tulokset

  • Luokonlahden kilpailu sujui tutulla Loukonlahden kaavalla, Ensimmäiset kolme varttia kala söi hyvin, mutta sitten tuli taas pitkä hiljaisempi jakso, joka alkoi taittua vasta juuri ennen kilpailuajan loppumista. Miesten sarjassa voittoon onki Antti Mutanen, naisten sarjassa Tuula Turpiainen, ja nuorten sarjassa Vili Jarske. Vili sai myös kilpailun suurimman kalan, 303 g lahnan. Antti meinasi saada vielä isomman kalan, mutta särkeen tarrannut hauki irroitti otteensa juuri kun sitä oltiin vetämässä rannalle. Kumma miten pienikin hauki voi raadella särjen melkein poikki, on sillä terävät hampaat!

Osakilpailu 4/4 – Pelisalmi, Kangasala 15.8.2023, Tulokset

Mato-cupin finaalikin päästiin onkimaan poutaisessa ja lämpimässä kelissä. Onkikelit ovat sattuneet olemaan suotuisat tänä kesänä. Vanha tuttu siltarumpu ja sen ympäristö antoi jälleen parhaat saaliit. Kilpailun voittoon onki miesten sarjassa Markku Hiltunen, naisissa Tuula Turpiainen ja nuorissa Vili Jarske. Vili sai jälleen myös koko kilpailun suurimman kalan 581g lahnan. Kiitoksia kaikille osallistujille Cupiin osallistumisesta!