Julkaistu

Pilkki-Cup 2024

Cup-voittajat 2024:

Miehet: Markus Penttilä

Nuoret: Ville Vihriälä

Naiset: Jenni Airaksinen

Suurin ahven: Jarmo Mäenpää, 1052g

Lopullinen cup-taulukko

1. Kinkkupilkki, Ilmoilanselkä, 16.12.2023, klo 09.00-14.00 (Tulokset)

 • Joulukinkut houkuttelivat taas suuren määrän pilkkijöitä talven ensimmäiseen pilkkikisaan. Ainoastaan nuorten ja naisten sarjoihin olisi kaivattu enemmän osallistujia. Kala oli vähän huonolla syönnillä, mutta kokeneet pilkkijät onnistuivat silti kairaamaan komeita ahvenia. Suurimpana Ville Majamäen 654 grammainen. Miesten sarjan voittanut Markus Penttilä ylitti erinomaisena top10 saaliina pidettävän kolmen kilon rajan ja toiseksi tullut Marko Vihriäläkin kolkutteli kolmen kilon rajapyykkiä. Nuorten sarjan voittaja Nestori Lahtinen sai komean 405 g ahvenen ja naisten sarjassa voittoon onki Jenni Airaksinen.

2. Erkin pytty, Eräpyhä, Längelmävesi, 20.1.2024, klo 09.00-14.00 (Tulokset)

 • Pakkanen oli odotettua lempeämpi ja kisaa päästiin onkimaan n. -10 asteen lämmössä lumihiutaleiden leijaillessa alas lähes pystysuoraan. Kalat olivat tosin nihkeällä syönnillä, mutta niin vain paras onnistui taas narraamaan yli kahden kilon saaliin. Markus Penttilä otti jo toisen peräkkäisen voittonsa. Kilpailun suurin kala osui tällä kertaa nuorisosarjaan, jossa voittaja Ville Vihriälä nosti ylös komean 515g ahvenen.

3. Kukkia, Pälkäne,  03.02.2024, klo 08.30-14.00 (Tulokset)

 • Kukkian osakilpailu päästiin pilkkimään lempeässä plussakelissä. Kala sen sijaan ei oikein ollut syönnillään, moni joutui tyytymään tavallista vaatimattomampaan saaliiseen. Huonosta syönnistä huolimatta voittoon vaadittiin kahden kilon top10 saalis. Tämän voittosaaliin onki Markku Hiltunen. Junioreita tai naisia ei kisassa ollut yhtään.

4. Mestaruuspilkki, Ponsanselkä, Längelmävesi, 24.2.2024,  klo 08.00-15.00 (Tulokset)

 • Ponsanselälle saapui verrattain hyvä määrä pilkkijöitä (18 hlöä) kisaamaan kerhon mestaruudesta. Kilpailusta tuli todella kovatasoinen, vaikka saalis jakautuikin varsin epätasaisesti. Osa sai paljon kalaa, ja osa vähän. Jyrki onki yli kolmen kilon saaliin ja 764g ahvenen, jolla olisi yleensä pokattu suurimman kalan palkinto, mutta tänään edelle kiilasi pari vielä kovempaa. Markus toi puntarille melkein kolme ja puolikiloa ahvenia ja oli toinen. Kerhon mestaruuteen onki Jarmo Mäenpää, neljää kiloa lähentelevällä saaliilla ja hurjalla 1052g körmyniskalla. Tämä oli muuten ensimmäinen kerta kun Hekan kilpailussa menee kilo rikki ahvenessa. Onnittelut kerhon mestarille!

5. Pilkkiottelu, Härkmeri, Kristiinankaupunki, 2.3.2024, klo 08.30-15.30 (Tulokset)

 • Pilkkiotteluun Pyynti-Veikkoja vastaan lähdettiin, erittäin varhaisen herätyksen jälkeen, yhteisellä linja-autokyydillä. Linja-autossa pitkä matka Kristiinankaupunkiin sujui rattoisasti ja perillä kaikilla riitti taas virtaa sännätä jäälle suuret saaliit mielessä. Ahven oli hyvällä syönnillä, mutta sitä löytyi vain Härkmeren toiselta laidalta. Väärään suuntaan lähteneillä oli hiljaisempaa. Paremman paikallistuntemuksen avittamana Pyynti-Veikot veivät pilkkiottelun voiton viiden parhaan pilkkijän tuloksella 13,667 kg kun HEKAn edustusjoukkueen saalis jäi 11,428 kiloon. Yksilökisassa voittoon pilkki Pyynti-Veikkojen Jari Laine tuloksella 3,040 kg.

6. Koljonselkä, Längelmävesi, 09.03.2024, klo 07.30-15.00 (Tulokset)

 • Viimeisessä osakilpailussa kala oli harvinaisen huonolla syönnillä. Harvoin Längelmävedellä joudutaan näin huonoihin saaliisiin tyytymään. Voittajakin (Aimo Lehtonen) joutui tyytymään alle kilon saaliiseen. Viimeiset cup-pisteet saatiin kuitenkin jaettua, ja Kalakeisariksi kruunattua cupin voittaja Markus Penttilä.

Muutamia tärkeimpiä sääntöjä ja tietoja:

 • Kaikki kilpailut ovat top10 ahvenkisoja, eli vain kunkin osallistujan 10 suurinta ahventa punnitaan.
 • Sarjat: yleinen, naiset ja nuoret.
 • Cupin lopputuloksiin lasketaan 5 parhaan osakilpailun pisteet, kerran on siis varaa epäonnistua tai olla poissa.
 • Akkukairojen ja kaikuluotainten käyttö sallittua.
 • Kaikki saaliiksi otettavat kalat on välittömästi joko tainnutettava ja verestettävä tai tapettava. Jos kalaa ei ota saaliiksi, on se palautettava takaisin veteen elävänä.
 • Pilkkikisoihin kulku omilla autoilla, kannattaa järjestellä kimppakyydit kavereiden kanssa tai kysyä kyytiä/kyytiläisiä kerhon WhatsApp-ryhmästä.

Pilkki-Cupin ulkopuolisena toimintana järjestetään lajipilkkikilpailu 27.1.2024, iltapilkki Kaukajärvellä 19.3.2024, ja pilkkiviikonloppu Lappajärvellä 5.-7.4.2024.